2011-10-07

Överens om vuxenutbildningen

I våras sträckte vi ut handen till de rödgröna och satt vi måste slå våra (kloka) huvuden ihop för att sänka arbetslösheten. Jag sa att ni har haft rätt om vuxenutbildningen. De tog mot handen och resultatet blev Jobbkommissionen.

I dag var första riktiga provet för samarbetet. Vi presenterade Alliansbudgeten och lägger exakt lika mycket pengar till vuxenutbildningen som S, V och MP gör. Därmed får vuxenutbildningen långsiktiga förutsättningar och en viktig signal skickas till näringslivet att vi kan samarbeta över blockgränsen.

Mycket arbete kvarstår såklart, vuxenutbildningen är bara en del. Nu måste vi ge oss på företagsklimatet. Pratade en del om det igår när Företagarna bjöd in till trevligt möte på Bagarstugan (en av stans mest framgångsrika företagare).

I övrigt är det en mycket stram budget vi lägger fram. Det vi i huvudsak prioriterar pengar till är underhåll och reparationer av fastigheter och vägar. Om vi inte satsar pengar där kommer det bli mycket dyrt att rusta fastigheterna i framtiden. Se bara på Åbymoskolan. Bristande underhåll tvingar nu en investering på över 100 miljoner kronor. Kapitalförstöring på hög nivå.

Inga kommentarer: