2011-10-11

Samarbete med SD?

24NT ringde igår och ville boka en intervju till idag, och jag fick dra ur reportern vad hon ville prata om. Det visade sig vara Sverigedemokraterna. 

24NT gör en grej om att vi har röstat för en del motion från SD. Hur kan ni stödja SD, var en av frågorna. Svaret var såklart att det gör vi inte. Vi tittar på vad SD:s motioner handlar om, är de bra röstar vi för, är de dåliga röstar vi mot.

SD gör så att de går in på andra partiers hemsidor och laddar ner motioner. Sedan skriver de om dem lite och lämnar in dem i fullmäktigeförsamlingar i hela landet i sitt eget namn. Till exempel har Folkpartiet länge drivit att vi vill ha en äldreombudsman. Denna motion har SD tagit och lämnat in. Skulle vi då rösta nej till det bara för att det är SD som lämnat in motionen? Nej, det tycker vi inte.

Samarbete har vi bara med de tre andra borgerliga partierna. Ett samarbete kommer inte av att man röstar för någon annans förslag. Vi röstar för många förslag som kommer från S, V och MP också, vi har inget samarbete med dem heller.

Självklart röstar vi nej till alla deras skumma invandringskritiska motioner, som senast på fullmäktige om folkomröstning om flyktingmottagande och förbud mot burka i kommunala byggnader. Jag gick dessutom hårt åt dem i debatten, något som bland andra Widar Andersson på Folkbladet uppmärksammade:
"Mathias Sundin (FP) strimlade Sverigedemokraternas folkomröstningsförslag precis på det sätt som sådana här saker bör strimlas."

Inga kommentarer: