2012-03-21

Meddelarskyddet

NT:s ledare skriver i dag om meddelarskyddet, Märkligt aningslöst:

"Som NT rapporterade i går frågade miljöpartisten Hildegard Jarskog, ledamot i vård- och omsorgsnämnden, under ett möte med nämnden om folkpartisten Gunnar Asserhed var den som "läckt" uppgifter till pressen. Det är ett brott mot den grundlagsskyddade meddelarfriheten att efterforska källor.
Kanske är det på sin plats att kommunens och landstingets politiker får sig en lektion om grundlagarna?" 

Ja, det låter inte som någon dum idé. Kanske också i kommunens policy rörande misstänkt lagbrott. I höstas klubbade att vi att kommunens ska polisanmäla alla misstänkta lagbrott. Nu skjuter man över frågan på Folkpartiet och säger att Gunnar Asserhed att göra det. Borde inte kommunens policy även gälla politiker i majoritetspartierna?

Vi beslutade på vårt gruppmöte i måndags att själva gå vidare med en JK-anmälan om kommunen inte gör det. Gör kommunen inte det skickar det en stark signal till alla kommunanställda att källor kan efterforskas och om någon koms på med att göra det så händer ingenting.

Till sist vill jag ändå säga att det är bra att Hildegard Jarskog är ångerfull och ber om ursäkt. All heder för det. Nu gäller det bara att hennes parti och Norrköpings kommun ska agera hedervärt.

Inga kommentarer: