2012-03-21

Nytt uppdrag kunde fått börja tidigare

Jag hade befunnit mig i riksdagshuset 5 minuter och redan fått frågan från två ledamöter när jag började, följt av ett litet leende och kommentaren att vi röstar om datalagringsdirektivet i morgon. 

Inför valet skapade jag och Camilla Lindberg ett väljarkontrakt mot datalagringsdirektivet. Alla som skrev under, över 100 kandidater, lovade att rösta nej till det om de kom in.

Från 1 maj till 31 december ska jag tjänstgöra som riksdagsledamotKarin Granbom Ellison är föräldraledig. Som jag önskar att det kunde varit lite tidigare, så jag idag kunnat trycka på nej-knappen.

All heder åt de centerpartister som kommer göra det. Och samtidigt är det riktigt sorgset att det inte verkar finnas en några sådana tendenser inom Folkpartiets riksdagsgrupp. Jag träffade lite folk i riksdagen igår, framförallt Karin, för att sätta mig in i arbetet. Johan Pehrson, gruppledaren, har meddelat att jag tar hennes plats i KU, så det blir till att grotta ner sig i Saudivapen-affären.

Ni får gärna komma med input på vad jag ska jobba med under de här månaderna. På min egen agenda står bland annat forskningsproppen, förbifart Söderköping, dubbelspår Norrköping-Linköping, våld mot kvinnor - och kanske främst: integritetsfrågorna.

Dagens omröstning om datalagringsdirektivet visar att det krävs omgruppering och en seriös motoffensiv.


4 kommentarer:

Ola J Hedin sa...

Så roligt, för både Karin, dig och Sverige. Om du plockar upp integritetsfrågorna så vore det väl ypperligt, det är ju som du påpekar mycket få andra folkpartister som gör. Migrationsfrågorna är också något som behöver få en genomlysning - där handlar om människovärde ur ett mer övergripande perspektiv. Lycka till och välkommen över bron till Lidingö nån gång när det passar!

Mathias Sundin sa...

Tack så mkt! Du är också välkommen över bron =)

Anonym sa...

Grattis! Kul för dig och för svenska liberaler! :)

Du är en av få personer vars arbete förmår mig att inte ge upp hoppet om FP. Tack för det Mathias, keep up the good work!

Aliz sa...

Jag önskar Dig all lycka. Du visar lite jävlar anamma utom i en sak, men det kan vi diskutera en annan gång. Grattis i förvä för Du fyller ju 34 nästa lördag.