2012-04-10

Påskläsning

Det har varit en riktigt skön påskledighet. Det har varit intensiva månader hittills i år och det kommer bli ännu mer intensivt resten av året (1 maj börjar jag i riksdagen) så påsken var en välbehövlig andningspaus. 

Jag har hunnit läsa lite och tänkte lämna några korta omdömen om böckerna.

In The President's Secret Service av Ronald Kessler
Betyg 2 

En beskrivning av Secret Service som skyddar presidenten, hans familj och andra makthavare i USA.
Inte så mycket substans och fylld av skvaller om presidenterna. Kanske kul, men jag jag trott att det var en seriös och utförlig bok, vilket det inte var.

The Fear Index av Robert Harris 
Betyg 3

Harris är en av mina favoritförfattare och The Fear Index gjorde mig inte besviken.
Någon bryter sig in i en hedgefondsägares bostad, troligen för att kidnappa honom. Men vem har egentligen beställt kidnappningen?
Spänning genom hela boken, bra karaktärer och en lite udda intrig. Den kommer inte upp i klass med Harris böcker om Cicero, men är klart läsvärd. En stark trea.

The Lost Majority av Sean Trende 
Betyg 4 

Sean Trende har ett passande namn, han analyserar väljartrender. Vilket är precis vad boken handlar om. Det finns gott om böcker i USA som förutspår en permanent demokratisk eller republikansk majoritet. Trende slår ner dessa påståenden och visar genom en rejäl historisk genomgång att sådana förutspåelser är så gott som omöjliga att göra.
Älskar när någon lyckas lyfta blicken från den gängse uppfattningen. Enda felet med boken var väl egentligen att den var för kort.

Inside the Circus av Mike Allen och Thomas Evan
Betyg 2 

Tack vare eböckerna har vi detta presidentval fått ett nytt fenomen. Tidigare fick man vänta till efter kampanjerna innan man kunde läsa skildringarna från insidan. Nu kommer de ut under pågående kampanj. 

Det här är andra eboken från Politico under detta presidentval. Den första var helt okej, den andra är tyvärr rätt dålig. Nackdelen att rapportera under pågående kampanj är att det är svårt att få folk på insidan att verkligen säga något. Det gör att Allen och Evan får nöja sig med de lirare som inte har tagit sin djupt in i kampanjerna och utifrån ägnar sig åt mer eller mindre löst tyckande. Ingen höjdare.

Hoppas ni haft en skön påsk! Nu är det åter till politikfabriken.

Inga kommentarer: