2010-06-16

Obehärskat missnöjd

Lars Stjernkvist är "behärskat nöjd" enligt honom själv, till det senaste betygsresultatet. Jag är obehärskat missnöjd. Ja, nästan i alla fall, över de sämsta betygsresultaten någonsin, i detta betygssystem.

Glädjeämnena är som sagt Söderport och Borgsmo där man bedrivit utvecklingsarbete - som givit resultat. Sånt är kul! Det är sånt vi ska framhålla och starta på andra skolor!

Som Jörgen Rundgren påpekar i sin blogg så ska alla elever inte med, enligt Stjernkvist. Nyinflyttade invandrare är en mycket relevant faktor som man ska titta på när man kollar betygsresultatet, men att låtsas som de inte finns är ohederligt. Det man skriver på hemsidan är dessutom rent av falskt:

"Ökad andel Norrköpingsungdomar behöriga till nationellt program" (min fetstil)

Om man inte räknar nyinflyttade norrköpingsungdomar som norrköpingsungdomar, ja då stämmer det. Annars är det precis tvärtom och det som står på hemsidan ett rent påhitt.

Efter sexton raka år av Socialdemokratiskt styre av Norrköpings skola så har vi kommit till det läget att man måste hitta på verkligheten, för den verkliga verkligheten är så dålig.

Inga kommentarer: