2009-08-15

Mont Pelerin Society

Har precis packat väskorna och ska snart hoppa på tåget till Stockholm. Där ska jag medverka på Mont Pelerin Societys konferens. Mont Pelerin Society är en exklusiv organisation för några av världens mest framstående intellektuella, ekonomer, affärsmän och andra som förespråkar en mer klassisk liberalism. MPS startades 1947 av Nobelspristagaren FA Hayek.

Nu har de alltså valt att lägga en konferens i Sverige, som ordnas av Ratio med Nils Karlsson och Niclas Berggren i spetsen. Årets tema är "Marknadsekonomin i välfärdsstaten".

I år kommer bland annat James Buchanan till konferensen. Han vann Nobelpriset i ekonomi 1986 och är en av grundarna till Public choice-teorin.

Det är ganska få som får chansen att vara med på en sån här konferens, vilket gör det extra roligt. Anledningen är att jag får det är att killlarna på Ratio skickade ut en förfrågan till oss som gått Stureakademin. Mot att vi hjälper till lite på konferensen får vi vara med och lyssna och delta så mycket vi vill i aktiviteterna. Själv ska jag gå runt och fota.

1 kommentar:

Magnus Ekholm sa...

Det är till att komma upp sig i världen. :)
Ha så kul och grattis till chansen att få vara med när hjärn-eliten är med i samtalet. Hoppas du kan ta med dig mycket matnyttigt hem-