2009-08-17

Roligaste bordet

Hur politik och politiker funkar, är det många av ekonomerna på Mont Pelerin Societys konferens som undrar. Däremot kan de ekonomi desto bättre. Det är verkligen ett privilegi att få vara här. Det kryllar av framstående och mycket intressanta ekonomer här. Idag har bland annat Nobelpristagare Buchanan, Assar Lindbeck (han med kommissionen, ni vet), Tyler Cowen vid George Mason University och Richard Epstein från University of Chicago föreläst.

Igår på middagen kom plötsligt professor Bryan Caplan vid George Mason och slog sig ner vid vårt bord. Han blev världsberömd när han för ett par år sedan gav ut boken "The Myth of the Rational Voter". Han är en udda typ och argumenterar bland annat att ekonomer måste bli mycket roligare för att nå fram till folk och politiker. Vårt bord verkade vara det roligaste, sa han när han slog sig ner. Samma sak idag på lunchen.

Jag som inte är skolad ekonom får kämpa för att hänga med ibland, men tusan vad jag lär mig. Och alla samtal med folk från världens alla hörn gör att man får chans att förhöra sig om hur saker och ting funkar där. På minglet ikväll pratade jag ingående med en kvinna från Nya Zealand om vår respektive deras alkoholpolitik, till exempel.

1 kommentar:

Magnus Ekholm sa...

avundsjuuuuuk.......