2007-01-30

Hallar och Sverigedemokrater

Det blev en något bisarr debatt igår på fullmäktige om den nya multisporthallen. Vänsterkartellens taktik var att få alla att tro att vi var emot en hall, vilket vi i varenda inlägg bemötte. Vi har för f-n sedan länge drivit på för en hall, men tycker inte att kommunen plötsligt ska bli en bank och riskera över 100 miljoner skattekronor.

I sista sekund så visades med all tydlighet hur otroligt taffligt ärendet har hanterats. Jag frågade tidigare i processen om det var en eller två träningshallar som ingick i kalkylken, för på ritningen är det bara en. Två, blir svaret. Ändå dyker ett förslag upp precis innan KF om att bygga två träningshallar, vilket skulle göra bygget dyrare än planerat. Suck och dubbelsuck.

Jag förstår om idrottsrörelsen är trött på att ärendet nu skjuts upp en månad, men vi kan inte sitta och ta beslut om saker som vi inte ens vet om de går ihop. Det som redan kändes osäkert i den del kalkyler har nu helt ställts på ända. Även friidrottare och basketspelare betalar skatt och det är deras och många andras pengar vi chansar med.

Ni kan läsa om det hela här, här, här och här.

I NT är jag förbannad på Gellert Tamas som var här och föreläste förra veckan om främlingsfientlighet och beskyllde folkpartiet för att Sverigedemokraterna kom in i KF. Snälla nån. Språktestet var det avgörande menar han. Vilken nolla. Folkpartiet är det enda parti som tagit debatten med Sverigedemokraterna och det är personer som Tamas pissar på folks åsikter som gör att folk röstar på SD, tillsammans med en totalt misslyckad socialdemokratisk politik.

"Att ge sig på det enda parti som försöker lösa problemen så att fler människor får ett bättre liv är rent korkat, anser Mathias Sundin. Socialdemokratisk politik har nämligen inte lett till att invandrare får jobb och lär sig svenska. Det är en sådan politik och personer som Tamas som skapar en grogrund för Sverigedemokraterna att nå framgång."

Inga kommentarer: