2007-01-12

Nu kommer konsekvenserna

Hyresbostäder tvingades av vänsterkartellen att avstå från att sälja fastigheter vilket gör situationen för bolaget mycket svårt. Höjda hyror är en mycket trolig följd och naturligtvis sparkad personal. Radio Östergötland har pratat med VD Gunnar Boquist som beskriver konsekvenserna:

"Som första åtgärd ska Hyresbostäder bilda ett nytt bolag där alla fastighetsskötare och reparatörer ska anställas. I samma veva ska man konkurrensutsätta deras arbete."

Alltså kommer de att sparkas. Det är bra att man försöker bli effektivare, det ska man alltid jobba med, men nu handlar tyvärr inte bara om det. Underhåll av fastigheter kommer bli lidande. De som bor i lägenheterna kommer få mindre för pengarna. Risken är att Hyresbostäder i alla fall kommer tvingas sälja om några år när företaget är i rejäl kris och då få mycket sämre betalt. Nu fick de ett kalasbud på de påtänka fastigheterna. Om en ideologi leder till så allvarliga konsekvenser, bör man då inte tänka om? Men det är å andra sidan inte vänsterpartiets bästa gren.

Inga kommentarer: