2008-11-22

Kasta första stenen

Postens VD meddelar att han avstår från sin lön. Det känns konstlat.

För det första är det mycket märkligt att jobba utan lön. Det är inte vad debatten handlar om, att folk ska jobba utan att få betalt. Frågan är hur mycket betalt.

För det andra så tycker jag faktiskt inte att huvudansvaret ligger på personen som får lön, bonus eller dylikt. Det ligger på ägarna som erbjuder det. Ärligt talat, skulle du själv tacka nej till att få din lön tiodubblad? Om svaret är nej, är det då rimligt att någon annan ska göra det?

Däremot har ägare, i detta fall staten, ett ansvar att inte ge skyhöga löner till direktörer som inte är värda pengarna. Eller bonusar som man får även om företaget går i konkurs. Belöningar för ett bra utfört arbete är inte fel. Inte heller att duktiga människor ska kunna få hög lön. Framförallt inte om man som entreprenör har riskerat mycket själv. Men massa pengar utan prestation, det är riktigt kass.

Det bidde för övrigt inget fika på Bagarstugan. Mycket riktigt var det alldeles för mycket folk där. Vi fick till Pappa Grappas nyöppnade café istället. Riktigt schysst! Dessutom råkar det vara i folkpartiets gamla lokaler. Jag hade väl lite svårt att känna igen mig, det ska erkännas, även om vi bryggde gott kaffe även på den tiden.

Herrarna vann också i skidorna, jösses!

Inga kommentarer: