2011-11-08

Drop in-röntgen

Det finns saker jag gnäller så mycket över som vården. Oflexibelt, osmidigt och ofta (i mitt fall) dålig vård. Nu har ett lysande undantag skett. 

I somras knäckte jag till mitt knä på brottningen. Därefter har det varit flera värdelösa vårdmöten där läkare sagt att det är bara att ta det lite lugnt, trots att knät inte har blivit bra.

Till slut lyckades jag få komma till en specialist, som skickade mig till röntgen och sa att en operation troligen är nödvändig.

Hur som helst, röntgen. Läkaren skickade remiss till röntgenavdelningen där man inte bokar tid. Istället får man vänta ett par veckor och sedan bara knalla dit på deras drop in-tider. Klockan 9-15 tre dagar i veckan är det bara att gå dit, anmäla sig i receptionen och sedan sätta sig ner och vänta.
Väntan blev väldigt kort. Efter fem minuter ropades jag upp, fick vänta ytterligare några minuter och totalt tjugo minuter efter att jag anlänt till sjukhuset hade de tagit fem röntgenbilder av mitt knä.

Nu skickas de tillbaka min läkare och jag får gå dit om ett par veckor.

Fantastiskt smidigt! Istället för att behöva boka och passa en exakt tid, var det bara att knalla in och ut. De lär hinna med fler patienter och för mig blev det mycket bättre. Tänk om hela vården vore lika smidig.

Inga kommentarer: