2011-11-20

Måste vila efter helgen

Helgen har verkligen gått i ett.

I fredags åkte jag upp till Stockholm för Folkpartiets miljöarbetsgrupp. Inte minst kemikaliepolitiken kommer utvecklas rejält. Imponerande vilka kunskaper en del av mina partikamrater sitter inne med. Vi är också på gång med en rejält radikal linje när det kommer till subventioner. Visste ni att Sverige subventionerar - i huvudsak via skattelättnader - olja, kol och gas med nästan 22 miljarder kronor, per år?

Arbetsgruppen jobbade fredag kväll och hela lördagen. Åkte hem till Norrköping sen eftermiddag, och hann se första halvleken av Manchester City-Newcastle på Centralen. Den fina obesegrade sviten är bruten, men vi är fortfarande trea i ligan eftersom Liverpool spöade Chelsea.

I dag har jag guidat två amerikaner och en engelsman - från Newcastle! - i Rådhuset och visat dem utsiktsberget. Därefter brummade jag över till Linköping och gick på föreläsning i Samfundet Sverige-Israels regi. Lotta Jansson berättade om resan i Förintelsens spår hon gjorde nyligen. Bredvid mig och Erik Svansbo satt Hanna, överlevare från Auschwitz. Ingenting berör mig mer än dessa tillfällen. Det är så ofattbart och så otroligt läskigt att parallellerna mellan dåtidens och dagens antisemitism. Klumpen i halsen är kvar än.

Hem till Norrköping igen och en pizza med Haralampos Karatzas som ärade den gamla hemstaden med ett besök. Han är väldigt insatt i den grekiska situationen, så jädrigt intressant att diskutera med honom. Ni kan läsa en artikel av honom om just Grekland på Newsmill.

Till sist: Hem för att skriva klart en artikel om det amerikanska presidentvalet. Den är klar nu.

Nu ska jag kolla vad Thomas Östros sa om Juholt i Agenda på SVT Play. Enligt uppdateringarna på Twittter flyttar han fram positionerna. Östros alltså.

1 kommentar:

Haralampos Karatzas sa...

Tack, Mathias!

Det är alltid kul att diskutera och analysera. Bli nu inte sömnig av potatisbullarna under kommunfullmäktige!

mvh,
Haralampos