2010-08-19

Bra och dåligt (C)

Centerpartiet har de senaste dagarna kommit med ett par riktigt bra förslag:

1) Hjälp med pengar till kvinnor som tvingas flytta från hus och hem eftersom de utsätts för våld. De vill också öka användningen av hot- och riskbildsanalyser för att göra det lättare att utfärda besöksförbud. En fråga som jag också driver.

2) Ekonomiska frizoner i utanförskapsområden, något som Johnny Munkhammar driver och som jag skrev om häromdagen. Jag ser gärna en ekonomisk frizon i Hageby och Navestad.

Och något dåligt:

Det dåliga är att Maud Olofsson i dag i SvD tycks lägga integritetsfrågorna på hyllan. Visserligen menar hon att Centerpartiet "värnar integriteten", men hon säger också att det inte finns någon lagstiftning att diskutera just nu, eftersom FRA och IPRED ligger bakom oss. Hört talas om EU:s datalagringsdirektiv?

Den frågan kommer upp till avgörande direkt efter valet. Direktivet innebär att alla mejl, SMS, mobilsamtal och när du loggar in och av på internet kommer sparas och göras tillgängligt för statliga myndigheter. En ny FRA-lag, om man så vill.

Vilka kandidater du kan lita på i datalagringsfrågan hittar du på www.nejtilldatalagring.se.

1 kommentar:

Pierre Eriksson sa...

Klart att vi känner till datalagrings direktiv, något som inte ville röstas om innan valet men som kommer att röstas igenom precis som FRA-lagen och IPRED oavsett en borglig eller en socialistiskt styre. De med teatralisk ådra kommer sedan att gråta en skvätt.

Bra att Centern denna gång är mer ärliga än att lura unga väljare med ett falskt öppenhetsmaninfest alá 2006. Att det gör detta beror nog inte på vilja att vara ärlighet utan säkert brist på kreativa ideér hur man ska lura unga väljare igen.