2008-07-20

Livet i USA

Det börjar bli lite av vardagslunk här borta. Om något nu kan kallas vardag i Las Vegas. Men jag är ju inte här för att gambla och festa, vilket det finns enormt stora möjligheter att göra. 10 dollar harjag brännt på en slotmaskin, det är mina förluster så här långt.

I går hade vi Super Saturday i kampanjen vilket innebär kampanj hela dagen. Tre timmar i ökensolen knäckte nästan denna svenska viking. Trots inhandlad hatt och gott om vatten var jag rätt groggig efter tre timmars dörrknackade i en trevlig förort till Las Vegas. Lite pizza och cola laddade batterierna och eftermiddagen gick åt till telefonringande.

Vi nådde våra mål för dagen och jag tror jag hamnade någonstans i toppen för flitigast kampanjare. Stämmer det så får jag träffa McCain nästa gång han kommer till Nevada. Vi får se om det blir av.

Det är kul att umgås och prata mycket med amerikanare. Man lär mig mycket om hur de fungerar, saker man gillar och ogillar. Jag har varit på bio ett par gånger tidigare i USA men premiären av Batman-filmen var en något chockartad upplevelse. Publiken var helt vild! De applåderade och skrek så fort något kul eller häftigt hände i filmen. Enormt störigt!

Jag berättade om min upplevelse för mina amerikanska vänner i kampanjen, och de påstod att jag var en sån som de kallar DVD-kollare. En sån som inte vill ha massa oljud omkring sig man tittar film.

Idag är jag ledig och tänkte ta mig en rejäl tur upp och ner för The Strip. Ska handla lite kläder. Det finns ett enormt, jag menar ENORMT, urval av butiker här. De flesta dyrare än vad jag har råd med men både här och där kan man fynda.


State Senator Dr. Joe Heck med fruga till vänster. Han är en riktig helylle-amerikan. Läkare, överste i reserven och nyligen tillbaka från Irak, och dessutom en vacker familj med tre barn.Eric, mycket trevlig amerikan som lägger ner väldigt mycket tid som volontär. Han är för övrigt ett stort fan av svenska metalbandet Arch Enemy.


Mark, anställd av republikanska partiet i Nevada och ansvarig för oss volontärer. Tidigare anställd av senator John Ensign i DC och nyligen tillbaka från 14 månader i Irak.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om du börjar tröttna på vardagslunket i Las Vegas kan jag byta med dig, säg bara till :-) Spännande med alla intressanta människor och bara det att få vara i USA... Njut!

Mathias Sundin sa...

Tack, det gör jag! =)