2008-07-30

Träff med McCain


Det blev faktiskt en liten stund ansikte mot ansikte med John McCain idag (tisdag) i ett slutet sällskap innan han höll ett townhall-möte utanför Reno. Min specialgjorda t-shirt med "ABBA fans for McCain" gjorde succé. Cindy McCain, hans fru, var den första att upptäcka den. Hon knuffade till John och sa åt honom att kolla. Han garvade och kom över och hälsade. Vi tog lite foton, pratade kort varefter han klappade om mig, garvade igen och hälsade vidare på de andra i sällskapet.

När så gruppen höll på att upplösas och vi skulle ut till townhall-mötet stoppade Cindy mig och ville ha ett kort med alla oss tre. Tyvärr lyckades fotografen få oss alla lite suddiga. Jag tror dock att de tog ett kort för kampanjen också så det kanske dyker upp på någon hemsida.

Jag passade på att väldigt kort nämna det svenska friskolesystemet. Barack Obama och demokraterna använder samma argument som socialdemokraterna har använt mot friskolor, att de skulle göra de kommunala skolorna sämre. Istället har det blivit tvärtom vilket de flesta i de kommunala skolorna håller med om och numera även de flesta sossar, konkurrensen har gjort att alla skärpt sig.
Så det svenska friskolesystemet kan kanske bidra med både sakkunskaper och argument när McCain vill införa ett liknande system om han blir president.

Lägger upp en bild från själva townhall-mötet också.

Ett sånt går till så att McCain pratar en kvart-tjugo minuter i inledningen och tar sedan frågor från publiken i ungefär en timme. Det blir alltså väljarna som huvudsakligen styr innehållet. McCain är väldigt bra i dessa sammanhang, därför väljer kampanjen att satsa hårt på townhalls, trots att det inte är bra för att hålla kontroll över budskapet. Vad som helst kan ju komma upp och fånga medias uppmärksamhet.

En lyckad dag minst sagt, men nu är jag lite trött. Det har blivit många timmar i bilen. Men imorgon är det kampanj igen.

UPPDATERING:
Widar Andersson skriver att jag "parasiterar" på varumärket ABBA. Kanske ska förklara bakgrunden till min t-shirt. Jag är svensk, likaså är ABBA. John McCain säger att hans favoritband är just ABBA. Jag vet inte om jag skulle kalla det att parasitera direkt, lite humor får man väl ändå ha.

4 kommentarer:

Ol' Dirty $venne sa...

Hej Mathias!

Låt mig bli den första att gratulera dig till att ha fått visa din tröja för McCain! Jag tror också att de bilderna förr eller senare måste dyka upp i kampanjsammanhang på ett eller annat sätt.

Johan Ingerö sa...

Har du någon länk till Widar Anderssons uttalande?

Mathias Sundin sa...

Det går inte att länka direkt, men det finns här:

http://www.folkbladet.se/direkt/widardirekt.aspx/

Lennart Nilsson sa...

http://fb.wa.moblog.se/readStory.aspx?id=131145&lang=1&blogid=675