2008-07-03

Nu börjar jag misströsta

Det började helt okej i första halvlek. Med lite tur och en domare som hade ögon i skallen hade IFK varit i ledningen. I andra avtog spelet och på slutet hade Giffarna tagit över föreställningen. Två bra byten gjorde 0-1 och 0-2.

Vad har IFK pysslat med under uppehållet? Hur kan de tröttna efter 70 minuter?

Innan uppehållet var jag ändå optimist. Serien är lång, som speakern sa efter matchen. Men nu efter uppehållet och det ser precis lika illa ut, hur ska vi då klara oss kvar? Hoppet står till att det trots allt inte är många poäng upp förbi nedflyttningsplats - och till den nye afrikanske anfallaren. Han måste vara Frälsaren med stort F, annars är det kört.

Suttit med remissvaret på gymnasieutredningen på förmiddagen. En bra arbetsgrupp bestående av politiker och tjänstemän. Vi är inte överens om allt men har en bra diskussion och ett till stora delar bra svar.

Ser ut att bli maktskifte i Finspång efter en evighet av sossestyre. Även om det är tillsammans med vänsterpartiet som Alliansen får ta över är det säkert bra med lite nytt folk.

Riksbanken höjde räntan igen. Surt för oss med rörliga banklån.

Centern har intagit en lyssnande attityd efter FRA-beslutet. Det lyssnande partiet moderaterna verkar dock vara helt tondöva för tillfället. Reinfeldt fortsätter mala om att alla kritiker har fattat fel. Jag håller med om att en del av debatten är överdriven och inte håller sig till fakta - men stora delar har bra koll. Det finns många som är väl insatta som ändå är kritiska.

Nu kommer fler regelförenklingar för företagen. Steg ett och två i förenklingarna innebär kostnadsminskningar med cirka 10 miljarder kronor. Steg tre ska förenklingarna komma upp i 25 miljarder. Det motsvarar drygt tre procentenheters sänkt arbetsgivaravgift.

3 kommentarer:

Lisen sa...

*Ser ut att bli maktskifte i Finspång efter en evighet av sossestyre. Även om det är tillsammans med vänsterpartiet som Alliansen får ta över är det säkert bra med lite nytt folk.*
- Hur i all världen kan man säga att man säga att man för sin egen politik för sitt eget parti med detta samarbete. Dessa partier är i verkligheten så låmgt ifrån varandra de kan vara: Jag känner att det seriösa i detta samarbete definitivt försvinner. Se bara på alliansen, de är i sig närmre varandra än några andra partier men sen är det ändå ortoligt svårt att samarbeta då de alla ska hålla sin löften de gick till val på.
Då kan jag inte ens i min vildaste fantasi förstå hur det ska gå att uppfylla sina vallöften med denna sammanslagning.
Nej, lite måtta på dumheterna får det nog vara för att det fortfarande ska kunna kallas seriöst arbete.
Lisen

Anonym sa...

Fast ibland är det bra att kunna bryta ett styre som blivit ett med inventarierna i kommunhuset. Sossarna har i många år gått fram som en pansarvagn i Finspång och fullständigt nonchalerat oppositionen. Det här är en fullständigt naturlig utveckling och jag är övertygad om att man från borgerligt håll kan komma överrens med vänsterpartiet i sakfrågor.

Det här kommer bara att gynna finspångarna i slutändan. Sossarna kan, likt "rikssossarna" behöva en time-out.

Anonym sa...

Nar nya moderaterna sa att de skall lyssna pa folk ar det uppenbart att de menar att de vill lyssna via kabel och inget annat ....