2008-07-18

Wow för Camilla, Birgitta med flera!

Jag är så otroligt glad över Camilla Lindberg, Birgitta Ohlsson och de fyra andra fp-riksdagsledamöterna som kliver fram och sätter stenhård press på regeringen att förbättra FRA-lagen.

Jag väntar dock på några av mina favoriter i riksdagen Mauricio Rojas och Fredrik Malm. Varför står ni inte på barrikaderna med de andra?

Den nya arbetsgruppen som partiet har tillsatt är också en bra idé. Viktigt att de bjuder in utomstående till diskussionen.

Som jag sagt tidigare, nu gäller det för alla kritiker att vara konstruktiva. Hur kan FRA-lagen förbättras så att den blir acceptabel?

Det som jag ser som den allra farligaste delen av FRA-lagen är att staten ska filtrera ALL trafik som går över gränsen. Trafiken kommer gå genom FRA:s datorer och sökas igenom. Det får inte ske. Istället borde staten kunna begära över data från företagen när de gör sökningar. På det sättet får de inte automatisk tillgång till information som ganska enkelt kan missbrukas.
Det måste bli fler förbättringar än så men den här delen ser jag som avgörande.

Livet i Vegas rullar på. Jag har nu gjort tre dagar i kampanjen. Mycket telefonringande och en del dörrknackande.

De verkar gillar bufféer här i Vegas. Testade den på Treasure Island igår, den var mycket prisvärd och helt okej. Käkade idag på Wynn, lite dyrare men också bättre kvalité på käket.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt smart att rösta först och tänka efter..

Anonym sa...

Jag tror inte att vi kan vänta oss någonting av Rojas här. Malm skrev visst på sin blogg att han tror att lagen är nödvändig.

Lennart Nilsson sa...

Ta det lugnt med buféerna i Vegas, been there. ;-)

Mathias Sundin sa...

Jag tror också lagen är nödvändig, dock inte alls i dess nuvarande form.