2008-07-07

Stolt folkpartist

Igår kväll gick jag med lite extra studs i stegen, trots att jag då varit vaken sedan klockan 4 på morgonen. Det var folkpartiets dag i Almedalen igår och Jan Björklund levererade ett utmärkt tal och var väldigt bra när han pratade om FRA efter talet på Efterfrågat, som arrangerades av Fjärde storstadsregionen.

Med Jan har vi fått Sveriges mest skickliga partiledare. Han är duktig som statsråd, på inget departement händer det mer än på utbildningsdepartementet, en mycket effektiv kommunikatör och dessutom rolig och kvick i repliken.

Innan fp-arrangemanget på kvällen hade vi checkat in på vårt vandrarhem en bit utanför Visby. Regnet hängde i luften och kom ofta ner på marken. Vandrarhemmet är som vandrarhem är, inte något lyxställe men det har internet vilket glatt förvånade oss.

Vi var på ett mycket intressant seminarium på eftermiddagen med Svenskt näringsliv. De gick igenom förra året på arbetsmarknaden. Kontentan var att detta var det mest framgångsrika år någonsin på arbetsmarknaden. Regeringen genomförde precis rätt åtgärder för att ta tillvara på högkonjunkten. Hade vi fortsatt med s-politiken hade vi precis som vid tidigare högkonjunkten inte gjort det. Den jobblösa tillväxten hade fortsatt.

Idag är det centerns dag i Almedalen. Blir skoj!

Inga kommentarer: