2008-08-25

Kloka LO

Jag måste ägna lunchen åt att knalla hem och hämta min handlingar till kommunfullmäktige. Suck och stön. Det man inte har i huvet...

Förmiddagen har ägnats åt möten. Först alliansmöte på morgonen, sen ett kort inhopp på en träff med gymnasierektorerna om lärlingsutbildningen, sen möte med NT om bloggarna och efter det genomarbetning av Alliansens förslag till vision.

LO sa lite kloka saker i helgen. I alla fall en klok sak angående kärnkraften:

"Nu har vi en helt ny verklighet där det viktiga är att vi fasar ut koldioxiden och då blir det extremt komplicerat att samtidigt försöka ta bort kärnkraften."

Exakt så har folkpartiet och inte minst Jan Björklund sagt under lång tid. Lägg dessutom till den andra minst lika viktiga delen med höga energipriser. Vi såg för någon vecka sedan hur Holmen tvingades meddela att de lägger ner ett bruk på Wargön. Vi måste ha en långsiktig lösning på energipolitiken i det här landet annars kommer vi långsamt tappa stora delar av basindustrin. Det vore inte minst en katastrof för Norrköping.

1 kommentar:

Andreas sa...

Förmodligen helt rätt att minska koldioxidutsläpp men att fasa ut koldioxid torde vara omöjligt så länge det finns liv på jorden!?