2008-08-03

Goda Ostlänksnyheter

Eller ska man skriva Gouda. Nåja. Jan Björklund höll fp-ledarens traditionella sommartal i Marstrand idag. Han pratade bland annat om satsningar på infrastruktur. Folkpartiet jobbar inom regeringen för en satsning både på utbyggd motorväg och höghastighetståg mellan Stockholm-Göteborg-Malmö. Det innebär Ostlänken. Det innebär 45 minuter mellan Norrköping och Stockholm. Björklund är en tuff förhandlare så jag hoppas han lyckas, framförallt verkar det vara Anders Borg som måste övertygas om tågens förträfflighet.

Vi ska dock komma ihåg att alla kommer bli missnöjda när infrastruktursatsningarna kommer i höst. S-regeringen lämnade nämligen ett håll på cirka 90 miljarder kronor efter sig. De utlovade satsningar utan att ha pengar till det. Det är inget som går att ta igen på en mandatperiod.

Kul också att läsa om de nödvändiga satsningar på forskning.

Jan pratade tydligen också om FRA och menade att vi behöver en effektiv underrättelsetjänst. Ja, inte det är inte en speciellt kontroversiellt åsikt. Min uppfattning är att de flesta som är kritiska till FRA-lagen tycker att vi behöver ha en effektiv signalspaning. Det Janne och andra borde bemöta är varför de tycker det är okej att lyssna på ALL trafik som passerar landets gräns. Inser de verkligen inte faran i detta? Inser de inte det farliga i att ge en regeringen och en stat en sådan möjlighet? Jag och alla andra VET att det enligt lagen inte blir tillåtet att spana på svenskar, men risken är ju att det missbrukas.

Bra i alla fall att han är tydlig med att det kommer bli fortsatt diskussion och han att han lovar att lyssna på kritikerna. Det vore väl kass annars.

Inga kommentarer: