2009-07-16

Stor vinst, stort problem

Goldman Sachs gick med stor vinst, 3,44 miljarder dollar, senaste kvartalet. Ett tecken på att finanskrisen är över, menar en del. Ett dåligt tecken som visar att finansbranschen inte lärt sig något alls, menar Johan Norberg och Wall Street Journal. Eller egentligen, att de lärt sig att vissa företag är för stora för att gå omkull, att de därmed kan ta ännu större risker för skattebetalarna står för notan.

Själv brottas jag med större problem än så. Försöker ladda över filmer från mobilen till datorn men de två vill inte prata med varandra. Allting är så otroligt krånligt med min HTC-mobil. Surfandet är bra, men i övrigt är den instabil skittelefon.

Johan Ingerö, stor i sin vishet, kommer med fler klokskaper:

"För övrigt borde inte minst Folkpartiets DN-falang fundera över varför partiet alltid är som mest framgångsrikt när det visar sin konservativa sida. Språktest i kombination med arbetskraftsinvandring och hygglig flyktingpolitik har i regel genererat fler väljare än ökat bistånd i kombination med fler pappamånader."

Idag blir det Norrköping och Smedby som kommer utsättas för dörrknackningsattack. Men först ska jag försöka få ihop en debattartikel och äta lunch med José.

Inga kommentarer: