2011-05-08

Örebro är Sveriges New Hampshire

I slutet av primärvalskampanjen i New Hampshire svarar folk inte i telefon och öppnar inte dörren på framsidan av huset. De har under månader blivit fått dussintals med telefonsamtal och lika många som knackat på deras dörr för att övertyga dem om olika kandidaters förträfflighet.

Snart är det likadant i den nordöstra valkretsen i Örebro. Om en vecka ska en fjärdedel av Örebro rösta igen. Och de stackars boende i den valkretsen har fått brevlådorna fyllda med valmaterial och fler än ett parti har ringt på dörren.

Jag var där i helgen och hjälpte till att knacka dörr. Vädret blev bara bättre ju längre helgen led. Örebroarna var lika trevliga som östgötarna. Och det var riktigt, riktigt kul att knacka dörr igen.

Anledningen till omvalet är det valfusk som Socialdemokraterna utförde. Mona Sahlin höll en valskola för invandrare, sedan leddes deltagarna till vallokalen och socialdemokraterna stod bredvid dem när de röstade och applåderade när de lade rösten i valurnan. Eftersom bara en röst extra till Folkpartiet hade gett en mandat till - och därmed majoriteten i valet - så måste valet tas om.

Jobbigt för örebroarna. Men kul för mig!

Inga kommentarer: