2011-05-21

Redan mors dag

Mamma är bortrest nästa helg, så vi klarade av mors dag-middagen redan idag. Som så ofta på Kohlswa herrgård.

I Kolsva finns ett annat matställe. Ett gatukök med det underbara namnet Gourmeten. Namnet är så icke-ironiskt så det är ironiskt.

Åsa Romson slog Valtersson utan problem. Fridolin och Romson språkrör alltså. Grattis till de båda rören! Men på festen ikväll får de låta bli att feströka. MP röstade idag för att förbjuda rökning på allmän plats.

Jag kommer osökt att tänka på Mattias Svensson. Nyliberalen som röstade på Miljöpartiet av någon anledning som ingen ännu har begripit. Svensson kom nyss ut med boken Glädjedödarna, som gör upp med sådana typer som vill förbjuda rökning på allmän plats.

Nu kommer MP:s riksdagsledamöter driva rökförbud, med Svenssons röst som stöd. Det är nästan lika ironiskt som Gourmeten.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jo, den där kongressen var efter Maria Wetterstrands eminenta inledning om att politiken ofta inte är lösningen en enda lång uppvisning i viljan att förbjuda allt mellan himmel och jord. Min personröst är jag dock fortfarande rätt glad över av ovan nämnda skäl. Och kan den få några miljöpartister att läsa min bok så skulle det verkligen behövas.

Mathias Sundin sa...

Ja, det får vi hoppas att de gör. Och kan nog behövas i fler partier (host host FP).