2011-03-28

Ibland är politiken för hård

Politik är en konstig bransch. Man får akta sig för det är lätt att bli cynisk. Vän i dag, kan vara fiende i morgon. Politiken innehåller såklart också mycket underbart. Det är därför man står ut med baksidorna. Du får jobba med saker du brinner för och faktiskt förändra världen, även om det bara är en liten, liten del av den. Men ibland är den lite väl hård.

Bilden i Aftonbladet - där Ibrahim Baylan avtackas med en stor bukett rosor av Håkan Juholt, medan Thomas Östros står några meter vid sidan med en enkel ros - är grym.

Östros är verkligen ingen favorit. Sällan har någon gnällt och tjatat så mycket som han. Men mer än en enkel ros är han väl värd. Han har varit i en oerhört utsatt position och fått ta mycket skit.

De senaste fyra åren har jag nog aldrig känt några varma känslor för Östros, men idag svider det lite i hjärtat.

2 kommentarer:

Niklas sa...

På bilden ser det knasigt ut och visst kunde man säkert gjort annorlunda, men tolkningen att det är en förnedring av Östros och liknande bygger antingen på okunskap eller en vilja att missförstå. Baylan har varit partisekreterare, det vill säga chef för partiets kansli, Östros har varit en av ett gäng personer i Verkställande utskottet. Så med bakgrund av det är det egentligen inte alls konstigt.

Mathias Sundin sa...

Ditt svar är nästan identiskt, tom i ordvalet, med Håkan Juholts. Socialdemokratiska talking points.