2009-09-22

Jag är tydligen motbevisad

Mattias Ottosson skriver:

"Sundin blir tydligen sur när verkligheten hinner ikapp honom. Han har konstant påstått att kommunens kassakista är tom och när han blir motbevisad uppträder han som en sur unge som fångats med fingrarna i kakburken."

Verkligheten var det ja. Kommunens kassakista är ju de facto tom. Så exakt hur jag är motbevisad är svårt att förstå. På pappret finns där pengar, korrekt. De pengarna kommer från de kommunala bolagen som har köpt tillgångar av kommunen. Gissa var de kommunala bolagen har lånat pengarna till dessa köp? *trumvirvel* - Kommunen! Dessutom är pengarna i nettotillgången återigen utlånade till *dubbel trumvirvel* - Kommunala bolagen!

Det finns tyvärr inga pengar där. Allt existerar på pappret bara. Inget kan användas för att köpa något. Det är därför kommunen lånar så mycket nu för tiden.

Det kommer alltså i framtiden bli lånade pengar som används i verksamheten. Det är som om du och jag lånade pengar till hyran eller för att köpa mat. Inte så långsiktigt hållbart, som alla förstår.

Inga kommentarer: