2009-09-08

Hoppsan, ännu en osanning Stjernkvist

Lars Stjernkvist och Idrottsparken är ingen bra kombination. Häromdagen påstod han att Alliansen var för en ombyggnad, trots att vi röstade nej till ombyggnaden. Idag påstår han att jag tycker följande:

"Sundin har hittat lösningen på alla världsproblem; idrottsparken. Om vi rullar tillbaka tiden och avstår från bygget, då får vi enligt Sundin råd med all ädreomsorg vi behöver, all skolpersonal och det behövs inga pengar från staten."

Endast någon med mycket låg fattningsförmåga skulle få det jag skrivit och sagt om Idrottsparken, till att det skulle vara lösningen på alla kommunens problem. Lars Stjernkvist har inte låg fattningsförmåga, men när Idrottsparken kommer på tal blir han defensiv och försöker komma från ansvaret genom att hitta på saker om oss som stod för en annan politik.

Om vi hade låtit bli att bygga Idrottsparken hade det inte löst alla ekonomiska problem i kommunen, men det hade gjort att vi hade haft 300 miljoner mer i kassakistan och att vi inte skulle behöva betala 22 miljoner (och snart kanske mer) per år.

Idrottsparken är det yttersta exemplet på det slöseri Stjernkvist och hela hans koalition har stått för. Om Idrottsparken vore det enda felaktiga beslutet, då hade vi haft en mycket bättre situation idag. Tyvärr är det, nästan, bara en droppe i havet av oansvarig ekonomisk politik.

Inga kommentarer: