2009-09-16

Kom ut, Ottosson! Var är Ottosson?

Kom ut, Ottosson! Var är Ottosson? Mitt i budgetförhandlingarna i går eftermiddag överröstades vi av ett herrans oväsen utifrån. Vi öppnande fönstret och kikade ut. Då förstod jag vad det var. José Kimengas (FP) demonstration för bättre integration hade nått Rådhuset. De ropade på Mattias Ottosson som inte kom ut och tog emot deras protestbrev.

Pratade med José lite senare på eftermiddagen och han berättade att de hade bokat tid med Ottosson klockan 13. När de kom dit på utsatt tid fick de beskedet att han inte hade tid förän klockan 14. De väntade, men ingen Ottosson. Därför började de ropa "Kom ut, Ottosson!" och tillslut gjorde han entré.

Det hela fick stort genomslag i NT, Folkbladet och Östnytt:

1 kommentar:

Anonym sa...

Asylsökande demonstrerade för rätten till identitet.

Igår demonstrerade ett 60 tal asylsökande genom Norrköping för rätten till id-kort. ID-korten hindrar asylsökande att leva ett vanligt liv, att gå till banken eller skaffa sig ett arbete när man inte kan styrka sin identitet. Bakgrunden är svårigheterna för nyanlända personer i Sverige att få id-kort. I och med en ny lag som började gälla i mars i år har vissa banker upphört att göra id-kort eller skärpt lagen.

Initiativtagare till demonstrationen var folkpartisten José Kimenga. Problemet är att när han går till attack mot den rödgröna alliansen som idag styr Norrköping skjuter han sig själv i foten. Det är hans Folkparti tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet som är skyldiga till ökade klassklyftor i samhället och stänger ute asylsökande från arbetsmarknaden. Det är synd att deltagarna inte riktade sin ilska mot José Kimenga och den borgerliga regeringen som är skyldiga till deras livssituation.