2009-09-01

Socialism och kommunism i Norrköping

Det har varit lite dåligt med bloggande från min sida under ett par veckor. Har haft svårt att hinna med och haft bristande tillgång till internet, är den enkla förklaringen.

Nu ska jag alldeles strax åka till Linköping där vi har den första kandidatpresentationen inför provvalet till riksdagen, som börjar nästa vecka. Ska bli intressant att se vad folk frågar om. Varmt välkommen dit, Drottningg. 12, kl. 19.00.

Igår hade vi fullmäktige där frihetlig liberalism ställdes mot kollektivstisk socialism. Moderaterna föreslog extra stöd, i form av basklasser, till de allra mest utsatta barnen i grundskolan. Men nej, det gick inte, eftersom en basklass kan jämföras med fängelse, menade en sosse. Ett fängelse som han själv varit med och införa dock, eftersom basklasser finns i gymnasiet. Udda. Sen sa de såklart nej till en Folkpartiets förslag om att vi ska ansöka om en spetsutbildning på gymnasiet.

En skola för alla, säger vänsterkoalitionen ofta, men ett bättre uttryck vore "en skola lika för alla".

Inte heller blir det någon mer valfrihet för de äldre. Trots att staten till och med skjuter till pengar för införandet av det. Kommunisterna, som annars alltid vill ha mer pengar från staten, tänker inte införa det.

Socialism och kommunism i en salig röra - det är vad som styr Norrköpings kommun.

Inga kommentarer: