2009-09-03

Skamligt av IFK att be om mer pengar

Om jag minns rätt från budgetdragningen så har kommunen gjort sig av med 240 personer under året. Samtidigt kommer alltså IFK Norrköping och vill ha ännu mer pengar av skattebetalarna.

De har redan fått en ny arena för 300 miljoner kronor och en förbindelse från kommunen att betala 15 till 22 miljoner kronor per år under 30 år framåt.

Om IFK får mer pengar nu, innebär det att ytterligare några lärare eller undersköterskor får sparken. Det är ärligt talat rent skamligt att då be om mer pengar.

Samtidigt kan jag förstå reaktionen från IFK. Hittills har de fått allt de pekat på och kopplingarna mellan fotbollen och den politiska ledningen har varit, och är till stor del, väldigt tight. Kommunstyrelsens vice ordförande, Eva Andersson, är till exempel fortfarande en tung spelare i IFK.

Folkpartiet och Alliansen sa nej till ombyggnaden av Parken. Det är till viss del på grund av alla pengar som går dit som vänsterkoalitionen nu tvingas sparka folk. Lågkonjunkturen är den stora anledningen, men vi tjatade oss blåa om att vi måste spara i ladorna under de goda åren. Det örat lyssnade man inte på utan brände stålarna och nu står vi där.

Det är rent tragiskt att se.

Inga kommentarer: