2011-04-15

En himla många bolag

Från klockan åtta till klockan 18 satt vi i sessionssalen i Rosen i går och hade årsstämmor för de kommunala bolagen. För första gången öppet för allmänheten.

Det är en himla många bolag med stor omsättning och stort värde. Jag blev vald till vice ordförande i moderbolaget, Rådhus AB.

Folkpartiet var enda parti som röstade mot att bilda en kommunkoncern med bolag. Frågorna hamnar längre från den allmänna debatten. Nu har FP inte majoritet i fullmäktige så det bidde en koncern i alla fall. Då är vi självklart med och tar ansvar för att styra bolagen.

Egentligen skulle vi - också som enda parti - vilja sälja de kommersiella bolagen. Sådant sköts bäst i det privata näringslivet. Men återigen är det en fråga om majoritet i fullmäktige. Efter nästa val kanske?

Nu ska jag pipa i väg till Linköping en stund. Sen tillbaka för vår återkommande Folkparti-lunch på fredagar. Sen i eftermiddag måste jag försöka byta däck. Blir väl köande några timmar antar jag.

Apropå det långa mötet i går. Med på mötet fanns flera fritidspolitiker. För Folkpartiet bland annat Göran Weber, Alexander Nejdemo, Daniel Collin, Pia Gustafsson, Anders Magnusson och Fredrik Österberg. De flesta av dem fick ingen som helst ersättning. De satt där ändå. De har inte uppdrag i bolagen, utan de sitter i fullmäktige. Det förtjänas att uppmärksammas.

Inga kommentarer: