2011-04-27

Tvillingstäderna Norrköping-Linköping

Inom marknadsbolaget Fjärde Storstadsregionen pågår ett arbete där man ser över varumärket. Namnet är tämligen okänt utanför länsgränsen (och även i länet), och vem vill vara den eviga fyran Sven Nylander? Inte heller säger namnet något var regionen finns.

Därför föreslår Folkpartiet i Norrköping och Linköping att vi döper om oss till det vi redan heter på engelska, Twin Cities, eller Tvillingstäderna på svenska. Tvillingstäderna Norrköping-Linköping.


Det är ett internationellt etablerat begrepp som inte behöver förklaras. Alla förstår vad det är. Men säger du på släktmiddagen i Örebro att du kommer från Fjärde Storstadsregionen fattar de nada. Jag tror det kan börja användas av folk som bor här också. Fjärde Storstadsregionen används av några tjänstemän, lite företag, då och då i media och av politiker.

Just tvilling är symboliskt för våra städer. Vi är inte enäggstvillingar, vi är tvåäggs. Vi hör ihop, har starka band, men är inte identiska. Och som alla tvillingar bråkar vi ibland. Men vår historia och vår framtid är gemensam.

Inga kommentarer: