2010-03-05

Sämre vägunderhåll, lovar Arrelid

Jag föreslog tidigare i veckan att kommunen behöver använda en del av de pengar som finns avsatta under kommunstyrelsen för oförutsedda utgifter. Pengarna bör gå till Tekniska nämnden som har fått rejält ökade kostnader pga den svåra vintern.

Nu när snön smälte bort lite såg vi hur mycket stryk vägarna har tagit under vintern. När mer pengar än vanligt gått åt till att röja snö, ja då blir det mindre pengar kvar att laga hål i vägarna och sköta annat normalt underhåll. Följden blir, som de flesta kan förstå - dock inte alla ska det snart visa sig! - att vägarna blir ännu sämre, vilket såsmåningom kommer kosta ännu mer att laga.

Den svåra vintern var en oförutsedd händelse. Använder vi lite av pengarna som finns avsatt för sånt kommer vi spara pengar i det långa loppet.

Men sådant tänkande går inte hem hos ansvarig kommunalråd, Stefan Arrelid. Nej, han kallar det valfläsk och tycker att det är konstigt att jag, som kritiserat honom och hans vänsterpolare, för att tömma kassakistan nu tycker att vi ska använda dessa pengar.

Då har man uppenbarligen inte begripit någonting alls. Fixar vi underhållet och lagar vägarna snabbare, kommer kostnaden bli mindre. Det måste ändå fixas förr eller senare, då är förr att föredra - både för bilister och för kommunens kassakista.

Bra exempel på hur denna kommun styrs.

Inga kommentarer: