2010-03-02

Reepalu: Den israeliska lobbyns fel

Till dansk TV (cirka 1.50 in) säger nu Illmar Reepalu kritiken mot honom kommer från den israeliska lobbyn. Är judiska församlingen, judar i Malmö och alla vi andra nu plötsligt "den israeliska lobbyn"?Ett uttryck som ligger snubblande nära "den judiska lobbyn". Ett vanligt sätt att beskriva judarna. Det har varit lite för mycket sådant från Illmar Reepalus sida för att man ska kunna säga att det bara råkade bli så.

När TV berättar för Jeshua Kaufman från den judiska församlingen vad Reepalu sagt ser han bara: "Jag hoppas att han inte sa det, eller att det är missförstått."

Att som jude ständigt bli sammanblandad med Israel och tvingas stå till svars för allt Israel gör måste vara oerhört tröttsamt och jobbigt. Dessutom är det just detta som är grundproblemet. Att judar görs ansvariga för vad andra judar gör.

"Jag tror ju inte att Reepalu är antisemit, men hans uttalanden har varit klumpiga." Ungefär så har det skrivits och sagts senaste tiden om honom. Jag börjar bli djupt tveksam till om det stämmer.

Han har faktiskt inte bett om ursäkt eller tagit tillbaka, bara hävdat att han blivit felciterad, felvinklad och allmänt misshandlad i media. Jag köper inte det, Reepalu. Det är lite för mycket nu.

Inga kommentarer: