2010-03-15

Trött - och laddad

Sena kvällar och tidiga morgnar gör att man kommer hem på söndagen efter ett riksmöte rejält trött. Dansträningen på kvällen hade jag väl inte sådär jättestor motivation inför, det ska erkännas. Var dock rätt bra att rensa skallen.

Trots tröttheten är kommunala riksmöten ett mycket bra sätt att ladda batterierna. Något från helgen:

* Björklunds tal är alltid bra, så även denna gång. Han pratar enkelt och tydligt och med många bra och roliga one-liners. Birgitta Ohlsson mottogs som en rockstjärna (typ) men fick se sig slagen i applåd och jubelväg av Marit Paulsen.

* Mitt andra seminarie, på söndagen, tillsammans med Cecilia Wikström och Metin Hawsho var riktigt kul. Vi pratade om våra respektive personvalskampanjer. Jag visade bland annat den nya filmen och premiärvisade en annan film, som inte är släppt ännu.

* Två förslag lanserade. Satsning på forskning bland annat genom skatteavdrag för donationer till forskning, skatterabatt för forskning och utveckling och ett riskkapitalavdrag. En ny miljöbilspremie på mellan 5000 och 25000 kronor, som är teknikneutral. Den tidigare var inriktad på etanol, vilket i efterhand visat sig mindre klokt. Folkpartiet i Norrköping sa för ett par år sedan nej till ett sådant förslag i kommunen, just med den hänvisningen. Bra att moderpartiet hinner ifatt.

* Erik Ullenhag har blivit en riktigt bra partisekreterare. Precis i början trampade han snett i någon DN Debatt, sedan dess har det varit spikrakt uppåt. Han och jag hade för övrigt en debattartikel i NT i veckan, om handskakningsdomen.

* Jasenko Selimovic visade, i en paneldiskussion, vilken stjärna vi har fått till partiet. Han målar med varje ord, som någon sa efteråt.

* Kjell Albin Abrahamson gästade även detta riksmöte, denna gång i en panel och var återigen briljant. Vilken sann europé.

* Jag spelade en snutt av Eddie Meduzas "Mera kärnkraft" på ett seminarie med Erik Ullenhag och Helene Odenjung som svar på frågan vad vi skulle prioritera inom energipolitiken. Hehe.

Nehe. Nu ska vi väl ta och vinna valet också.

Erik Ullenhag och Helene Odenjung.

Birgitta Ohlsson, Marit Paulsen, Kjell-Albin Abrahamsson och moderator Anna Olin.

Yours truly tillsammans med Cecilia Wikström och Metin Hawsho.

Inga kommentarer: