2011-06-08

Mycket oroväckande för säkerhetspolitiken

Håkan Juholt var en doldis när han plötsligt blev partiledare. Inget fel i det. Han har spenderat åratal som försvarspolitiker. Är det något han borde kunna är det försvars- och säkerhetspolitik.

Att saker och ting kan gå lite snett i början förstår jag. Men inte inom säkerhetspolitiken. Därför är Juholts agerande fullständigt obegripligt. Och det är skadligt för Sverige.

Man kan ju tycka att regeringen borde dumpa honom och prata med Miljöpartiet som verkar mer mogna. Men det finns en poäng i en bred majoritet i säkerhetspolitiska frågor. Poängen är stabilitet och långsiktighet. Så det finns en gräns. Att samarbeta med Juholt nu är inte det minst stabilt eller långsiktigt. Jag hoppas det ändrar sig.

Men karln verkar ju inte lära heller. Nu när de gjort elva piruetter och två halvfinter och en uppgörelse är klar, då dundrar han ut i DN och funderar på om Sverige ska skicka trupper till Syrien och Sudan.

Jag utesluter inte sådana insatser - lika lite som jag uteslöt en marin insats - men det verkar obegipligt korkat att börja babbla offentligt om det nu.

Jan Björklund är väldigt kritisk.

Mark Klamberg undrar om Juholt vill att Sverige ska delta i en militär intervention mot Syrien.

Nyheter24 listar alla olika S-besked.

Inga kommentarer: