2011-06-23

Ship to Gaza ingen humanitär aktion

Torbjörn Björlund (V) är en av de som ska åka med Ship to Gaza. En humanitär aktion kallar han det. Det humanitära antar jag består i att transportera förnödenheter till folket i Gaza.

Men det är ett falskt syfte. Om Torbjörn och de andra verkligen var intresserade av förnödenheter till befolkningen skulle de ta in dessa landvägen. Det är vad FN och FN:s generalsekretare förespråkar.


Men varför inte vattenvägen? Jo, för att om Israel skulle lyfta blockaden skulle risken för vapentransporter till Gaza ökat kraftigt. Vapen som används för att skjuta in i Israel. De senaste tio åren har cirka 9000 raketer, missiler och raketer skjutitis in i Israel från Gaza.

Senast i mars stoppades ett skepp som försökte smuggla in tre containrar med vapen till Gaza. Men mycket kommer tyvärr även idag igenom.

Men går det att ta in förnödenheter landvägen, stoppar inte Israel det? Nej. Bara i maj transporterade cirka 6000 lastbilar in cirka 127 000 ton mat, medicin, cement, annat byggmaterial, ambulanser och så vidare, in i Gaza. Flera tusen palestinier lämnade också under samma period Gaza för vård på israeliska sjukhus.

Det Torbjörn borde fokusera på det jag och många andra med mig fokuserar på: demokrati och mänskliga rättigheter i Gaza. Hamas är en terrororganisation som inte bara vill utplåna Israel, de förtrycker också sitt eget folk. Det råder inte mänskliga rättigheter i Gaza. Skulle vi få demokrati där skulle få också få en fredlig lösning på konflikten.

Men istället väljer sig han att liera sig med dessa antidemokrater och terrorister

2 kommentarer:

imse sa...

Du har helt rätt. Jag försöker också framföra samma sak på Vårdförbundets hemsida och på deras FB-sida. Jag är mycket upprörd över att mitt fackförbund deltar i spektaklet!

Mathias Sundin sa...

Herregud, deltar Vårdförbundet i detta? Bisarrt.