2007-06-13

Detta är vad jag menar!

När jag anmälde Kennerfalk pekade jag på den brett utbredda acceptansen hos vänstern att använda en retorik som menar att vi till höger vill människor illa. Ett lysande - eller vad man ska kalla det - exempel står riksdagsledamoten Luciano Astudillo (s) för i dagens NT:

"Ibland hettar det till lite extra i Sveriges riksdag. För en tid sedan var ett sådant tillfälle. Detta skedde efter omröstningen. Triumfatoriska leenden och spontana applåder från den samlade högern möttes av arga och förargade blickar från oss andra.

Då hade den moderatledda majoriteten röstat igenom två betänkanden. Det ena som möjliggör avdrag för hushållsnära tjänster och det andra som bland annat drar åt snaran runt de arbetslösas hals ytterligare."

Astudillo antyder, eller kanske snarare skriver rakt ut, att vi ler och applåderar åt att få göra livet sämre för människor. Och inte bara sämre, att faktiskt döda dom. Det går rejält över gränsen - men är accepterat till vänster. Lite senare i artikeln:

"Nu är det för billigare städhjälp för de som har mycket, samtidigt som snaran kring de arbetslösas hals dras åt ytterligare."

Han är tydligen väldigt nöjd med sin formulering, eftersom han använder den två gånger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Polisanmäl den obehagsframkallade svartmuskige mannen, omgående!

Mathias Sundin sa...

Jag har så stor respekt för er som gömmer era lustigheter bakom "anonym".