2007-06-11

Sweet

Vänsterpartiet under strecket. Folkpartiet upp tre procentenheter. Alliansen hade vunnit om det varit val idag.

Vissa opinionsundersökningar tror man mer på än andra.

6 kommentarer:

Björn Fridén sa...

men kd med 3,8 åker ju också ut, således får alliansen 43.4% mot s+mp som får 45.9%

Alliansen hade inte vunnit idag heller. Men gratulerar till framgångarna för folkpartiet, ni är helt klart vassast i alliansen.

Anonym sa...

Man kan inte bortse ifran att SD kommer in i riksdagen till nasta val, kanske med 10-20% av rosterna. Det beror ju pa att massinvandingen har varit och blir den viktigaste politiska fragan i sverige i en allt okande grad. Att KD och V aker ur riksdagen ar goda nyheter, de har ju bara bidragit till fortsatt forstordelse av sverige.

Charles sa...

Jag tycker dock att det är synd att samtliga partier i mitten av den s k höger-vänsterskalan fortfarande är så små, även om jag gläds åt 8,2 för Miljöpartiet. (Men jag minns att mp fick 13,5 i TEMO våren 1996)

Det är synd att så många väljer antingen höger eller vänster och inte mer intresserar sig för mittenpartierna. När jag själv valde att engagera mig politiskt på 1990-talet (12 år sen var det nog) så var det naturligt för mig att läsa på om just de partier jag ansåg/anser ligger i mitten i svensk politik (c, fp, kd, mp).

Anonym sa...

"Oppositionen är fortfarande större och får 49,5 procent. Samtidigt ökar stödet för alla fyra regeringspartierna."

alliansen hade inte vunnit.

PÅ torsdag kommer de "riktiga" siffrorna. SCBs majmätning. spännande

Anonym sa...

Robban:

SD kommer inte in i riksdagen nästa val.

De kommer att ligga kvar runt 3%, som mest; de lär knappast få större uppmärksamhet än vad de redan har fått, och kommer inte heller att kännas lika "fräscha" efter 3 år ute i luften.

10-20% är rena fantasier på Feministiskt Initiativs nivå...

Mathias Sundin sa...

Riktigt, missade att kd också låg under spärren.