2007-06-02

Svar till sverigedemokrat i Folkbladet

För några dagar sedan skrev en något förvirrad sverigedemokrat från Landskrona i Folkbladet. I dagens tidning svarar jag honom.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Och du vill påstå att ditt pajassvar inte var förvirrat?

Bäst att du tar en enkel kurs i statsvetenskap tycker jag.

Mathias Sundin sa...

Ok, tack för din konstruktiva kritik. Kul att du är så rakryggad och skriver vad du heter.

Robsten sa...

OK Sundin, vill du ha lite konstruktiv kritik?
Du skriver,
"De ser ett utanförskap hos invandrare och skyller felaktigt på invandrarna själva."
Såvitt jag vet så skyller SDarna på politikerna som beslutat om flyktingpolitiken. Det du kallar utanförskap är att de ebor i enskilda enklaver (många gånger självvalt)vägrar lära sig svenska (OK förbättra gärna SFI, men det kommer också att misslyckats) arbetslösheten är i Rosengård ungefär 90%. Ja, jag vet att en del av dessa vill ha arbete, andra inte, men nu är vi inte ett industrisamhälle som på sjttiotalet där vi hade jobb att sätta dem i händerna, tyvärr.
Du skriver,
"Till skillnad från Lindberg vill vi inte stänga landets gränser, utan öppna dom. "
Öppna gränserna?? Ännu mer än i dag?? De är ju vidöppna, vakna! Vill du och andra folkpartister öppna gränserna ÄNNU mer så föreslår jag en folkomröstning i frågan, i sann demokratisk anda, jag har nämligen respekt för demokratin.
Stängda gränser, jag och många andra vill ha lika stängda gränser som Finland, är det omöjligt att resa till Finland? Är det ett stängt och slutet land?
Du skriver,
"Det är också detta som är det verkligt skrämmande och rent av livsfarliga i sd:s politik. För vad händer med de människor som inte genomgår en total assimilering? Kastas de ut igen? Tvingas de med våld till anpassning? Kastas de i fängelse?"

Total assimilering? Samma assimilering som vi hade på 60-talet menar nog de flesta, var den livsfarlig? De som kom då klarar sig fan så mycket bättre än de som kommer i dag och bor i dessa enklaver.
Och JA, en del skall förpassat ut från våra gränser om du frågar mig (ingen SD-politik, de är nog snällare än jag) Fadimes pappa och bror skulle om jag vore statsminister för en dag få en enkelbiljett hem när de gjorde klart med all tydligen att de tänkte ta livet av henne för hon bl.a. sällskapade med en svensk pojkvän. Fadimes bror hotade henne till livet i korridoren utanför RÄTTSALEN. Vad gjorde dina humana politikerkompisar? Ingenting. jag hade gett Fadime PUT (vilket hon redan hade) samt skickat tillbaka den manliga delen av släkten som inte accepterade Fadimes svenska pojkvän, så grym och inhuman är jag.

Anonym sa...

At du ikke engang klarer å skrive rett navn på Sverigedemokraten, sier sitt. Han heter Thord Lindblom.

Mathias Sundin sa...

Robsten:

Jag pekar just på ett delat ansvar, de människor som flyttar hit har ett stort ansvar. Grunden till utanförskapet, hos invandrare och infödda svenskar, är ändå bristen på jobb. Det finns många andra orsaker också, men det är grunden.

Nej, den integration som var på 60-talet i Sverige var inte den typ av assimilering som SD vill ha. Och kom ihåg, då fick invandrare jobb och blev därmed mycket lättare integrerade i Sverige.

Till viss del är Finland ett slutet land ja, alldeles för få människor får flytta dit och det skadar landet.

Jag vill ha öppnare gränser så fler människor ska kunna flytta hit. Det betyder inte att man ska få komma hit och bete sig hur man vill. Varför skulle det vara så?
Precis som grunden för en lyckad integration är jobb så är grunden för någon som flyttar hit att respektera vår liberala demokrati och lära sig svenska.

Du svingar sen hej vilt om massa andra konstiga saker som vad "mina politikerkompisar" gjorde. Håll dig till saken istället. Svårt att föra någon sorts diskussion när du blandar in saker som inte har ett dugg med mig att göra.

Robsten sa...

Vi tycker nog olika om en massa saker men har vi inte "Demokrati" i vårt land? jag har aldrig hört att vi skall ha en "Liberal Demokrati" enligt grundlagen.

Mathias Sundin sa...

Det vi enbart har börjat kalla demokrati är i grunden en liberal demokrati. Den bygger på liberala principer.

Robsten sa...

Du gör ju om allt bra till "liberalt" och allt dåligt till något annat. Demokrati är enbart byggt på demokratiska principer, folkstyre, rösträtt, åsiktsfrihet och yttrandefrihet.

Mathias Sundin sa...

Som kommer från vilken ideologi då?

Kan du underbygga det andra du skriver?

Robsten sa...

Vad skall jag underbygga käre Sundin?
Fadimes historia? Att arbetskraftsinvandrarna klarat sig bättre än de som bor i Rosengård nuförtiden? Tala om vad jag skall underbygga så skall jag göra mitt bästa, det lovar jag.

Mathias Sundin sa...

Att jag gör allt bra till liberalt och allt dåligt till något annat.

Robsten sa...

Jasså det, ja demokrati är plötsligt ett liberalt påfund, jag trodde de gamla atenarna var först ut med det. Sedan tyckte jag att det andades om yttrandefrihet och liknande saker förut, det är ju enligt liberala principer men många andra politiska åsiktsriktningar hyllar dessa principer lika mycket som liberaler ju.
Sedan har liberalismen ställt till med mycket skada, speciellt under Westerberg och "snällismens" dagar, det vore bra om ni liberaler gjorde upp med ert förflutna en smula.

Robsten sa...

Tja, det är väl min kritik i stort, möjligt att mitt påstående där var en smula överdrivet, så jag får väl ta tillbaka "allt bra liberalt allt dåligt inte liberalt", ber om ursäkt för det och låter i stället min kritik vara enligt förra inlägget.