2007-07-12

Frykman hjärta Nuder

Nä, jag skojar. Men gode kollega Niklas Frykman i Eskilstuna tycker idén om att införa en statlig skatt på sisådär 30 procent istället för kommun- och landstingsskatt är bra. Han kom med idén först nämligen och den finns som motion till landsmötet i september. Han skriver också i den motionen att folkpartiet först borde jobba för att sänka den statliga inkomstskatten (nu vill man iaf höja gränsen) och ta bort värnskatten först i andra hand. Där har han en poäng.

3 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Jag tycker snarare det verkar vara Nuder hjärta Frykman. ;)

Att sossarnas snor fp:s skolpolitik är ju utmärkt men det är kanske mer förvånande att de snor vår skattepolitik direkt från motionsstadiet.

Sedan får jag tacka för att du grävde upp min gamla bloggpost - där framgår ju skillnaderna mellan Nuder och Frykman rätt tydligt. Det var väl eg. bara kommunalskatten vi var överens om...

Mathias Sundin sa...

Jo, det är ju sant =)

Lennart Nilsson sa...

Jag kan inte riktigt se poängen med att monopolisera skatteuttaget när vi vill ha konkurrens på alla andra områden. Att kommuner försöker locka till sig invånare genom att konkurrera med låga skatter är väl utmärkt. Sen är det väl klart att det behövs mekanismer för att utjämna skillnader i demografi, t.ex. genom att införa ett statligt pengsystem för skola, barn- och äldreomsorg (för att ersätta det korkade utjämningssystemet).

Lennart (i ett regningt Eskilstuna)