2007-07-12

Mobiltelefon på lektionen är ingen livsnerv

Sossarna försöker lite halvhjärtat göra upp med sin flummiga skolpolitik. DN rapporterar:

"Det ska inte bli någon Björklundsk fixering vid kepsar och mobiltelefoner, betonar arbetsgruppen. Kraven på ordning får inte kväva barnens "livsnerv, oppositionslusta och kreativitet"."

Nej gud nej, tänk att någon vill göra det möjligt för lärarna att stoppa eleverna från att ha ringade mobiler på lektionerna. Att försvara sånt är väl inget annat äm flum. Eller flum och flum, det är helt bisarrt.

Det här låter också rätt dumt:

"De praktiska programmen förlängdes till tre år för att ge lika möjligheter till att komma in på högskolan, men avhoppen ökade. Går det att ha samma mål, men ge eleverna på yrkesprogrammen längre tid att nå målen, frågar sig arbetsgruppen."

De ungdomar som börjar på yrkesprogram kommer i den av folkpartiet reformerade gymnasieskolan inte tvingas läsa in teoretisk högskolekompetens. De får om de vill, men tvingas inte. Sossarna kan nu alltså tänka sig att tvånget ska vara kvar, men de ska få längre tid på sig. Men snälla nån, varför måste alla bli akademiker? Och varför måste staten tvinga alla att bli det. Faktiskt, det är inget fel på att bli arbetare.

Inga kommentarer: