2007-07-02

Så typiskt

Att slå på morgonnyheterna på TV när man håller på att vakna är ett bra sätt att snabbt piggna till, alltid är det något jag blir arg över. Denna morgon var det två saker.

En fotbollsspelare i Gefle har misshandlat sin fru/flickvän. En ledare i klubben vill inte säga vad som kommer att hända utan att invänta rättegång (helt rätt), men sen börjar han mesa om att vi ska "stötta hela familjen". Har har vi alltså en person som om han döms för att ha gjort en annan människas liv till ett rent helvete ses som ett offer, som "ska stöttas". Herregud! Om han är skyldig, kasta ut honom med huvudet före ur klubben och stötta fru och barn. Inte aset som gjorde det.

På TV4 pratade de om att planera semestern och hade någon självutnämnd expert på plats. Hennes huvudtips var att alla i familjen skulle få en egen dag på semestern att bestämma och så skulle alla andra följa det. Jag som trodde att det var föräldrarna som skulle bestämma? Självklart pratar föräldrarna med barnen och tar hänsyn till deras behov, men att ungarna ska bestämma och föräldrarna ska underkasta sig deras vilja, det känns som svenskt megaflum.

Så där, nu är jag vaken!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer i båda iaktagelserna.

Mathias Sundin sa...

Härligt! =)

Ola J Hedin sa...

Av precis samma orsak låter jag bli både radio och tv på morgonen. Jag har givit båda ett försök, men på radion skulle Gudrun Schyman införa mansskatt och på tv satt Ibbe Baylan och idkade ministerstyre gentemot Skolverket. Eftersom min tv tog illa upp över att få frukostgröten frustad över sig (radion verkar däremot gilla te...) och mitt blodtryck inte behöver höjas mer så har jag helt enkelt valt bort morgonmedia. Undantaget tidningarna då, man måste ju som sagt ha nån sorts liten startmotor.

Mathias Sundin sa...

Jag förstår dig precis, men jag använder det för att komma från sängen till frukostbordet. Perfekt tändvätska.