2007-07-10

Hushållsnära tjänst

Idag hade jag besök av en kvinna från ett företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Dom ska städa min lägenhet och hon skulle inspektera hur smutsig den var och vi skulle komma överens om villkoren. Jag har ingen stor lägenhet, men jobbar väldigt mycket och vill helt enkelt inte lägga ner min korta lediga tid på att städa.

För 250 kr i timmen minus 50 procent i avdrag (alltså 125 kr/h) får jag nu städat samtidigt som jag stödjer en småföretagare. Kvinnan som har företaget är före detta sjuksköterska och startade företaget för två år sedan. Idag har hon sex anställda. Hon har väldigt blandat klientel av kunder men det hade blivit fler barnfamiljer som hade hört av sig nu när avdraget började gälla den 1 juli. Visst är det hemskt att dessa familjer nu kommer kunna få mer tid för varandra istället för att lägga all tid på att städa!

Känns förbaskat bra att köpa en städtjänst. Jag kan lägga min tid på att göra mitt arbete bra och dessutom vila mig lite när jag är ledig. En småföretagare kan växa och anställa fler personer. Gjutet, som dom säger i Göteborg (tror jag).

9 kommentarer:

Grottolle sa...

Känns det inte konstigt att veta att vi övriga skattebetalare måste betala skatt till ditt bidrag..Är ju många som inte tycker att det är så kul att vara bidragstagare. Ärligt jag skulle skämmas.

Mathias Sundin sa...

Ett skatteavdrag är inte ett bidrag. Att staten inte tar min pengar är inte ett bidrag. Det är mina pengar som jag själv tjänat.

Grottolle sa...

Så du menar då att du är skattebefriad för att få städat för att du inte klarar av det själv. Ja man kan ju kalla det vad man vill men dom flesta kallar det nog bidrag. Så dom som jobbar och betalar skatt får då betala din skatt. För staten ska ju ha in skattepengarna.

Mathias Sundin sa...

Nej.

Nej, alla kallar det skatteavdrag för att det är ett avdrag.

Nej, jag jobbar också och avdraget gäller ALLA som betalar skatt.

Grottolle sa...

Ja jag vet ju inte hur du kan veta att alla kallar det avdrag. Där jag jobbar är vi ca 100 st och alla kallar det bidrag. Även dom som röstade på Alliansen. Men du tycks ju veta så bra vad folk säger så du får väl rätt då...

Anonym sa...

Har genom åren noterat hur många ungkarlar notoriskt struntar i att ta bort brunrester(spår efter extrementer) i sina toaletter. Reformen om skatteavdrag för toalettskurning kan mycket väl vara den enda rimliga lösningen på detta missförhållande. Om man nu i likhet med mig ser det som ett problem alltså...

Anonym sa...

Det är väldigt surr om detta med hushållsnära tjänster från de som inte nyttjar dem att de måste bidra till att betala för att andra har dem.
Men surrar vi som inte har barn för att vi måste bidrag till alla förmåner och bidrag ni barn föräldrar har????
Jag gör inte det fast jag inga barn har att medicinska skäl, jag tycker ni som surrar om hushållnära tjänster skall lägga av med erat surr.

Stefan Erikson sa...

Kul att du stödjer en småföretagare på det där sättet! Det är en enorm marknad som har skapats tack vare hushållsnära tjänster. I Sverige omsätter den svarta marknaden omkring 200 miljarder kronor. Hushållsnära tjänster kommer nagga sin bit av den kakan samtidigt som fler kommer tjäna en vit lön. Lycka till! / Stefan Erikson (m)

Addison pf sa...

Högsta kvalitets städhjälp i hela Stockholm. Hemstädning fr.145 kr/timme | Flyttstädning/Storstädning fr. 25 kr/kvm. Vi har bra referenser. Here are städföretag,hushållsnära tjänster,hushållsnära tjänster priser,fönsterputs pris,kontorsstädning priser,trappstädning stockholm pris,hemstädning stockholm pris and städning lidingö.