2008-05-18

S:t Olof

Igår kväll var det traditionsenlig S:t Olofsmiddag. Kommunen firar de som jobbat i kommunen i 25 år och de förtroendevalda som varit det i 20 år. 168 anställda och två förtroendevalda (Lars Stjernkvist och Iréne Lindén) bidde det.

Jag gillar verkligen de här tillställningarna. De får gå upp i grupper om fem-sex personer och motta en medalj, klocka eller hängsmycke. Bara sju tog medalj. Sen är det middag då vi i kommunstyrelsen får vara värdar vid ett bord. Det är väldigt kul. Ofta blir det en rätt brokig skara med viss dominans för skola och vård o omsorg. Jag hade fyra kvinnor (med sällskap) från just dessa områden. Intressanta diskussioner, trevligt, glatt och allmänt festligt. Känns kul att få göra något för de som slitit så många år för allas vårat bästa.

Årets mottagare av Honoris Causa var VD:n för Kolmårdens djurpark Magnus Nilsson. Han tackade för middagen och passade på att bjuda alla jubilarer på gratis inträde till parken i juli.

Idag ska jag skriva några debattartiklar och planerar en vända till Rådhuset. Mitt skrivbord är ett koas. Måste rensas upp. Sånt görs bäst på söndagar.

Inga kommentarer: