2008-05-09

Nog behövs en lagändring

Som ni kan läsa i NT och Folkbladet idag började integrationsministern sitt besök i Norrköping med att träffa Shokouh Ershadi, ordförande för Persiska kvinnoföreningen i Norrköping. Hon ville från början starta Iranska kvinnoföreningen men namnet var upptaget. I styrelsen satt sju män och noll kvinnor.

Ershadi är en mycket modig kvinna. Hon har ett radioprogram i närradion där hon tar upp ämnen som inte alltid uppskattas av män med stenålderssyn på jämställdhet. När hon i ett program pratade om sex- och samlevnad fick hon en mängd hot.

Ershadi stödjer folkpartiets förslag att det ska vara obligatoriskt för alla elever att delta i all undervisning. Vi vet sedan en doktorsavhandling att det är just i sex- och samlevnad som tjejer med utländsk bakgrund inte får delta i. Uppenbarligen skulle de behöva få vara det.

Efter den träffen var det debatt mot Luciano Astudillo. En sann retoriker, kan man kalla honom om man vill vara snäll. En ordbajsare, om man vill vara elak. Inte ett enda konkret förslag på ett enda område hade han. Han höll med om att socialdemokraterna misslyckats inom vissa delar av integrationen. Då kan man tycka att några nya skarpa förslag vore att föredra. Men icke.

Det var bra uppslutning på debatten trots hård konkurrens från väder och fotboll. Stort tack till alla medverkande för en kul kväll!

Inga kommentarer: