2008-05-27

Lärare står högt i kurs (snart)

Sitter och jäser i fotöljen. Proppmätt efter middag på Manésa. Tyvärr första gången det var dålig service där. Får hoppas att det inte är håller i sig. Träffade på NT-sporten som satt och eftersmälte sin EM-middag de ätit under eftermiddagen. Rykten går nu att NT:s korplag lyckats skicka sina spelare till fel fotbollsplan för eftermiddagens match. Dom går verkligen från klarhet till klarhet. Senare döck Mats Jingblad upp med vad som såg ut att vara familjen.

Regeringens utredare föreslår en lärarlegitimation. Tillsammans med de andra förslagen om att endast behöriga lärare ska få sätta betyg och tillsvidareanställas så höjs verkligen statusen på läraryrket. Lägg till den stora satsningen fortbildning, Lärarlyftet, och en ny lärarutbildning så börjar det återigen se ljust ut för läraryrket.

Appropå lärarutbildningen fick jag ett kul samtal idag. Blev inbjuden under hösten till lärarutbildningen på Campus. Jag och Stjernkvist ska hålla varsitt anförande och sedan ta frågor från de cirka 140 eleverna i kursen Leva i världen. Den gick jag själv under mitt första år på lärarutbildningen.

Inga kommentarer: