2008-06-22

Bollen är rund

En lugn och stillsam midsommarhelg går mot sitt slut. Fotbollsmatcherna har varit höjdare. Turkiets osannolika vinst mot Kroatien och Rysslands ännu mer osannolika vinst mot Holland. Ja ni vet, bollen är rund.

Har hunnit läsa en del. Bland annat läst ut en bok av Bob Woodward, The Commanders, om åren 1989 och 1991 i Pentagon. Woodward har en tillgång till intervjuobjekt och material som andra journalister bara kan drömma om. Allt detta pusslar han ihop i nästan skönlitterär form så man får följa vad de inblandade tänker, säger och gör.
Denna bok handlade mycket om beslutet att inleda det första Gulfkriget under den första president Bush. Colin Powell, Dick Cheney, Paul Wolfowitz och andra förekommer flitigt i den här boken precis som hans senare böcker om den andra Bush-administrationen.
Woodward är som ni säkert vet journalisten som avslöjade Watergate-skandalen.

Har också lyssnat på några av Vetenskapsradions program om den globala uppvärmningen. De har intervjuat personer som ifrågasätter rådande åsikter om att det är koldioxiden som skapar uppvärmningen. Inte heller har det varit någon uppvärmning under 2000-talet. Jag anser att dessa åsikter behövs och måste få komma fram. Det är väldigt farligt när alla är överens och inte minst när många, nästan i panik, rusar skrikande åt samma håll.

Ser att vänsterns tidigare gunstling, Mugabe, troligen klarar sig kvar vid makten igen. Morgan Tsvangiari drar sig ur valet.

Snart dags för fotboll igen. Spanien-Italien harhöjdarpotential, men bollen är rund. Imorgon ska jag jobba i ytterst lågt tempo.

Inga kommentarer: