2008-06-03

Vroom vroom!

Två folkpartister plockar fram motorsågarna i dag på NT:s debattsidor.

Haralampos Karatzas sågar miljöpartisten Bengt Cete längs fotknölarna med en kärnkraftsdriven motorsåg. I inlägget "Kärnkraft är både billig och klimatvänlig" bemöter han Cetes påhittade siffror om hur dyr och koldioxidkrävande kärnkraften är. Vindkraft är både dyrare per kilowattimme och över en livscykel också mer koldioxidkrävande. Till skillnad från Cete belägger han också sina påståenden.

Sylva Hedell, ordförande för Liberala seniorer i Östergötland, skriver underfundigt om vänsterkoalitionens märkliga prioriteringar:

Om jag ser att det är ont om pengar i min ena ficka och flyttar över dem till den andra, så klarar jag mina utgifter galant. Det är i varje fall så som Norrköpings kommun tror att man klarar sina utgifter, när budgeten från början är för snål.

Att dra in på hemtjänst, där behovet bara ökar med allt fler gamla samtidigt som det fortfarande saknas platser på äldreboende är utan sans och måtta.

Men vad kan man förvänta sig i en kommun, där de politiska majorteten i första hand vårdar ett elitfotbollslag? Vård och omsorg får ta det som kan bli över, när spelarna betat klöver.

Inga kommentarer: