2008-06-26

Jag har blivit bra bemött

Himla tråkigt att läsa om att Camilla Lindberg har blivit dåligt behandlad av gruppledningen i riksdagen, men bra att både Jan Björklund och Erik Ullenhag tycks ha hanterat det bra. Det är också vad jag har hört hela tiden.

Min egen upplevelse, som offentlig kritiker av FRA-lagen, är positiv. Jag har diskuterat via telefon och mail med Erik Ullenhag och några riksdagsledamöter. Bemötandet har varit väldigt bra hela tiden. Min åsikt har behandlats med respekt och ingen har klagat över att jag medverkat i Ekot etc.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fyfan vad trört och matt man blir. Jag ångrar definitivt inte en sekund att jag gick ur folkpartiet. Johan Pehrson får mig att må illa.

Anonym sa...

Om de ändå tvingas rösta enligt partipiskan, varför har vi 349 mandat istället för ett per parti?

Lennart Nilsson sa...

Vi ar jattemanga i partiet som haller pa och hurrar for Camilla. I slutandan tror jag att vi alla kommer att vara stolta over att det var en folkpartist som vagade visa civilkurage och sta upp mot detta vansinne. Det ar som med overgangsreglerna, som ocksa var helt nodvandiga, men idag skams de som da var for...

Ursakta att jag inte har nagra svenska tecken dar jag sitter (men vadret ar desto battre...)

Anonym sa...

Mattias Sundin

Vilken besynnerlig kommentar av dig.

Varför skulle folk skälla på dig när du inte ska vara med och rösta i riksdagen och därmed kunna fälla förslaget.

Din kommentar är på samma nivå som när du försvarade Greens rätt att hetsa mot homosexuella med argumentet att yttrandefriheten är viktigast (vilket du har rätt att tycka givetvis) men själv sprang till polisen och anmälde det för hets när någon förolämpade Zaremba och kallade honon typ dreglande polack. Förutom att du tydligen inte kan skilja mellan hets (som riktar sig mot många) och förtal (som riktar sig emot en individ) så visar det hur hycklande du är när det gäller yttrandefriheten.

Att du tydligen av någon orsak är kommunalråd i Norrköping lär väl med den typen av logik gynna sossarna främst. Och det är ju i sig beklagligt.

Bengt Held
Medlem i fp

Anonym sa...

En sak till

Vanligtvis bör man inte ha fri röstning inför varje votering i riksdagen. Ett parti måste hålla ihop och försöka gemensamt jobba för de man lovat i förra valrörelsen. (Notera annars att Fra inte var något fp lovade jobba för i valrörelsen 2006) Normalt är det alltså befogat att rösta ja även om man kanske inte delar partiets åsikt helt. Ett regeringsparti bör också normalt ha en lojalitet med sin regering annars skulle regeringen braka ihop inom några månader.

Men det finns också en gräns. Eller rättare sagt i ett välfungerande demokratiskt parti tillåter man en sådan gräns. För ledamöterna är förutom att vara partirepresentanter personligt ansvariga inför väljarna.

Hade vi renodlat personvalet, som folkpartiet och övriga borgerliga partier för övrigt vill, hade det inte förändrat principen att ledamöter BÅDE är partirepresentanter och personliga ansvariga. Så det duger inte att skylla på nuvarande personvalskontruktion.

En gruppledare i riksdagen (eller i tex kommunfullmäktige) har alltså all rätt att (vänligt) försöka få partiets ledamöter att rösta med partiet. Men han eller hon måste också respektera att ibland så röstar en ledamot trots det nej. Den som röstar annorlunda bör dock meddela sin gruppledare före debatt och votering och det har Camilla gjort.

Johan Pehrsson beteende är helt oacceptabelt och hela regeringens agerande, inklusive folkpartiets, är både arrogant och oliberalt gentemot borgerliga och liberala sympatisörer.

Att sedan sossarna hycklat och låtsas vara emot förslaget trots det egentligen är för något liknande är en annan sak. Det var också sossarna som startade arbetet med lagen.

Men två fel gör inte ett rätt.

Bengt Held
Medlem i folkpartiet
Kommunfullmäktige- och regionfullmäktigeledamot för fp 2002-2006